Därför har valet av motorolja nästan från första dagen blivit en akut fråga.

Som ett resultat av en veckas research på Internet valde jag Teboil Diamond Carat III 5W-30.

Anledningar till varför jag valde Teboil

  • Den är certifierad enligt ACEA A3 / B4 kvalitetsstandarder, vilket faktiskt krävs, enligt bilens servicebok.
  • Inte långt från jobbet ligger kontoret för en officiell återförsäljare, där jag köper garanterat riktig olja.
  • Teboil-motoroljor tillverkas i Finland, där klimatet ligger så nära klimatförhållandena i min region som möjligt. Diesel, som utlovat av tillverkaren, startar utan problem även vid -35C.
  • Teboils varumärke är dåligt marknadsfört i Ryssland, så de är inte förfalskade. I kampen för marknaden ägnar alla tillverkare maximal uppmärksamhet åt produktkvaliteten, eftersom den är intresserad av positiva recensioner.
  • Huvudsaken är priset! Denna olja är inte billig, men billigare än analoger av europeiska märken som marknadsförs i Ryssland (det är nästan omöjligt att köpa icke-falsk olja på marknaden). Jag betalar alltså endast för själva produkten, utan att betala extra för märket.

Ägarrecensioner

torcon: Jag har varit på Teboil Gold 5W40 i två år. I frost -42, bra olja, men det var smutsigt under locket – ett så tjockt lager av brun gruvdrift. Sedan blev jag övertalad att gå över till Eneos.

Diamant är en annan olja, guld är en enkel hydrokrackning av grupp III-basoljor, du kan inte ens jämföra den med den, och Diamond teboil är samma krackning av grupp III + PAO-syntetmaterial i grupp IV. Och förhållandet, att döma av den mycket låga frysningen (-54) av oljan, är cirka 50% till 50%. De där. Denna olja är head and shoulders över vad jag har använt. Den alkaliska är ganska hög 8,4 även om dess förändring under löpningen är viktig, men ju högre desto bättre i våra förhållanden. Sulfaterad aska 1,32% är något högre än normen på 1,3%, men detta överskott är en bagatell. Pumpbarhet vid -30 4500 mpa är en viktig parameter för vintern, för att starta motorn. Fryspunkt -54.

GLX: På morgonen tittade jag på mina oljor som är i glas. rätter kvar på gatan var -23 gr. Teboil verkar droppa från oljestickan. Men Castrol (lägger den också bredvid) har blivit sjuk (i alla fall 10/40), hur ska man säga, den har blivit så trögflytande. Jag trodde bara att det var syntetiskt, och i frost ska det förbli som "solros". Vet inte. Förmodligen är det nödvändigt att ta W0 / 40 för våra vintrar!

VladS7: Jag kör Teboil själv och surrar inte. Normal olja, kvalitet garanteras (jag tar med från Finn). Kontoret är seriöst (även om nu Lukoil äger det, men det kan inte påverka kvaliteten). I min bil är allt Teboil (frostskydd, motor- och transmissionsolja), när jag köpte den ändrades allt. Redan 60 000, frostskyddsmedel är orörda grönt, jag byter olja regelbundet. I princip fungerar allt, snurrar, jag klättrar inte in i motorn i onödan. Dessutom är fördelen med din panna att det inte finns några förfalskningar, till skillnad från kända märken.

telp: Provade det, gillade det inte. Motorn rengör VÄRRE än SHELL. Precis som TEBOIL gillade jag inte RAVENOL heller! Avgång för Shell halvsyntet, 8 år på två bilar. Nyligen föredrog jag bara MANN-filtret (TEBOIL och RAVENOL hälldes till en vän, han köpte oljan själv – EXPERIMENTERADE!)

Zver01: Jag har använt det i två år, inga klagomål. Men det verkade för mig att det var smutsigt i motorn, så jag gick, faktum bekräftades inte av någonting, men jag bestämde mig för att byta märke. Teboil-frost är definitivt inte hemskt – i denna mening är det finskt. Jag är bara en följare av ett annat finskt märke Neste, även om jag inte läckte det, men jag vet många recensioner om det. Bra olja.

GenVik Jag köper Teboil i Finland, eftersom det är 12 mil från min entré. Det kostar dubbelt så mycket där. Till exempel 270 mot 570 på Lukoil bensinstationer i Ryssland. Teboil är åtminstone buteljerat och blandat i Finland. Så vitt jag vet var Teboil inte heller finsk tidigare, det var sovjetiskt, tillhörde Soyuzneftekhim. Det var bara ingen som visste. Normal olja. Jag häller nu upp Moniaste med den mest kala API SF-toleransen, eftersom motorn började ryka och det är ingen idé att hälla på bra olja. Och förresten, jag ser ingen skillnad jämfört med SM.

San Sanych: Jag bytte nyligen till Teboil på grund av den kraftiga prishöjningen på amerikanska Chevron och för att jag nu köper i kassan i Finland till ett pris som är en och en halv till två gånger billigare än på Lukoils bensinstationer.

AMaster: Och jag tittade på tekoket i kapseln igår vid -27 grader. Det är flytande!!! Som på sommaren blev jag förvånad om jag ska vara ärlig. I närheten låg min favorit Mannol Elite 5w-40, men den var redan som tjock honung.

Teboil har två typer av 5W40. Vanlig Teboil Gold 5W40 med -42 fryspunkt, Teboil Diamond 5W40 med -54 fryspunkt. Så mannol är en vanlig olja, jämför med vanligt Guld, det blir likadant vid -30. Och Diamond är en speciell olja för extrema temperaturer, bättre kvalitet, mer äkta syntet till basen, bättre formel, dyrare…

Yashka: Teboil är en genomsnittlig olja, av en genomsnittlig prisklass, jag skulle inte fylla den själv mer – den är smutsig. Allt ska vara balanserat i oljan, i alla avseenden ska det vara bra eller utmärkt. Din panna fryser bara perfekt, men den blir smutsig i motorn … den rinner genom tätningarna, motorn svettas. Budgetolja. Motorn blir inte dålig, men det finns något att skälla på.

Serg72: Jag har aldrig sett en bättre olja vad gäller "icke-frysning" än Teboil Diamond. Redan vid minus trettio plus var det väldigt flytande!

Vitek74: Jag kör en Gold C, oljeförbrukningen är låg, den fungerar bra, den är ganska flytande. Motorn skräpar inte ner det tillstånd jag hade innan Teboil, och detta finns kvar. Men du behöver fortfarande inte åka den på länge – 7-8 tusen enligt min åsikt. Jag rullade en gång på Diamond 5/40 innan vintern, klockade 13 t.km. Visserligen bytte filtret och fyllde på maximalt, alltid färskt, ungefär en liter kvar med lite. Inga avlagringar bildades, även om oljan redan var svartaktig.

torcon: När jag använde Teboil Gold 5W40 i 2 år hade jag inga problem med lågtemperaturegenskaperna hos denna olja, men svärtningen var verkligen hemsk … jag ändrade inte 10 tusen mer vid den tiden. Teboil Diamond 0W40 är inte PAO tyvärr. Teboil Diamond Plus 0W40 – består av 75-100% hydrokrackning. Sådana baser används i nästan alla produkter från Velvolin. Återvinningskoden är också 13 02 05 – mineralolja. Så detta är inte PAO …

CAS Antal basolja CAS 72623-87-1 = 75-100% – detta är hydrokrackning med konstruktion av kedjor av C20-C50 molekyler. Sök på Google efter detta nummer. Faktum är att de ryska representanterna för Teboil lurar köparen med gamla säkerhetsdatablad.

Asuan: Teboil är en mycket bra och stabil olja! Genomförde ett test vid militärinstitutet för olja och gas av olika oljor för oljans stabilitet under den angivna perioden. Det finns typer av utrustning där, enligt dessa förhållanden, en snabb oljeanalys görs var 500:e drifttimme. Det fanns 10 märken, jag kommer inte att namnge dem av korrekthet. Den värsta oljan var TNK-Texaco. Och Teboil, Mobil tog ledningen och det finns en sådan Q8, men det var Teboil, en hederlig olja med ärliga egenskaper, som visade sig vara bäst.

Jag skulle rekommendera det, det verkar som en budget!

Taxichaufför52: Jag har använt Teboil Gold 5W40 i 2,5 år. Jag tog den också från ES, som jag ibland tar en PC från. Mycket överskattar dess kapacitet med en regim på 10-12 tusen km. Jag såg på locket en tjock mörk chokladliknande brun massa (ej vit gräddfil). Det finns misstankar om att han skräpat ner motorn. Men det här är halvsyntet, och jag körde såna på den med min motor.

Normal olja, prislappen är inte riktigt konkurrenskraftig på sistone.

Ymbes: Strös 50 mil på en vecka. Intryck – du kan inte bestämma avfallet på en sådan körning av sonden, det mörknade ganska mycket, dynamiken har inte förändrats, motorn går ganska tyst. Jag tycker att motorn inte känns sämre på den än på Shell XY, Valvolin ML. Låt oss rida och titta.

Något annat jag märkte. På Teboil, när man startar på en kall, finns det inget obehagligt ljud (0,5-1 sek) som liknar någon form av tjut som var på Luka Lux. Men det kanske är filtret – NAC arbetade tillsammans med Lukoil, Union är med Super HPD.

da-ria93: Teboil har ägts av Lukoil sedan 2006. Efter att ha köpt Teboil, drog Lukoil helt enkelt fördel av tekniken/utvecklingen av den senare, samtidigt som Teboil-varumärket tömdes från vår marknad. Även om tidigare när Teboil var finsk – i vår region togs denna olja av järnvägståg, ansågs den vara "standardoljan" för specialutrustning. Men konkurrenten slogs ut.

Ilyushka: Jag hällde Teboil från början av 2005 till 2009. Utmärkt olja, hällde 10B40 Silver. På vintern började jag på -33. Lämnade honom för att finnarna höjde prislappen.

Om du köper motorolja kommer det inte att vara överflödigt att ta reda på tips om att byta den – om det är nödvändigt att byta oljefiltret och hur ofta.

Tags:

Comments are closed

© 2022 Bilar, deras reparation och underhåll.